"Åkerholmen" er vernet område.
Får vi fridropp?

 

 - "Åkerholmen" sett fra hull 1 og 3.

 

Denne skogen har vi kjennskap til både på godt og vondt. Flere baller har havnet her, og resultatet har som regel blitt at ballen er tapt, og vi må slå ny ball fra utslagsområdet. Og korrekt er det.

 

Skogen heter "Åkerholmen" og er vernet område. Den er tilholdssted for reptiler, insekter, gnagere og mindre rovdyr, som røyskatt og snømus.

Fylkesmannen har vernet skogen, og tillater derfor ikke adkomst i dette området. Det er mao. ikke tillatt å lete etter ballen i dette området.

 

Mandagsgjengen v/Knut Andersen har laget nye staker for merking av dette området. Stakene er grønne med hvit topp.
Disse er satt ut og området er nå definert.

 

Hvordan skal vi nå forholde oss til ball slått inn i skogen?

 

I våre lokale regler står det om dette området:

"E-8.1  Spilleforbudområde i unormalt baneforhold
Området definert med grønne staker med hvit topp, plassert til venstre, og 50 meter før green på hull 1 er et spilleforbudområde som skal behandles som et unormalt baneforhold. Ved påvirkning fra spilleforbudområdet må fritak uten straff tas etter regel 16.1f."

 

For de som liker å lese regler refereres det til regel 16.1f

 

For de som synes regler kan være litt vanskelig og "innviklet" gjelder som følger*:
 

Hvis du er sikker på at ballen har kommet til ro i skogen, og med sikker menes 95% sikker, skal du ta fritak uten straff der ballen krysset grensen for det vernede området. Det vernede området er merket med grønne staker med hvit topp. Er du ikke 95% sikker, se punktet under.

  • Still deg opp med den køllen du har tenkt å slå ditt neste slag med, helt inn til punktet, på bakken, hvor ballen krysset grensen til det vernede området.
  • Innta slagstilling, med køllebladet hvilende på bakken. Sett ned en peg ved køllebladet.
  • Mål opp én køllelengde, fra pegen du nettopp har satt ned, med den lengste køllen du har i bagen (ikke putter), og sett ned en peg her også. Du har nå to pegger i bakken, med én køllelengde mellom dem, dog ingen av dem nærmere hullet enn punktet for hvor den mistede ballen krysset det værnede området.
  • Dropp en ny ball, fra knehøyde, mellom de to peger du har satt ned, og påsé at den kommer til ro ikke nærmere hullet enn punktet for hvor den mistede ballen krysset grensen for det værnede området.

Du har nå satt ny ball i spill, uten å pådra deg straffeslag. God tur videre.

 

Er du derimot ikke sikker på at ballen har blitt værende i skogen, men at det er 5% sjanse for at den har gått gjennom skogen og kommet ut på andre siden, kan du ikke benytte deg av fridropp beskrevet i punktene over. Slå en provisorisk ball, og let etter ballen bak skogen. Kan du ikke finne din opprinnelig ball, må du forholde deg til den provisoriske ballen din og spille videre på denne.

 

 * Det presiseres at det alltid er golfreglene som gjelder, og ev. mistolkning gjort av undertegnede ev. ikke er gjeldende. Det presiseres også at det er spillers ansvar å kunne golfreglene (ref. regel 1-3b).

 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.