Banestatus 9.januar 2019

10.01.2019    Roger Kvalvåg

 

Greenkeeper Morten er i full sving på banen vår. En liten rapport..

 

 

Godt nytt år, kjære medlemmer.


Håper alle har hatt en fin julefeiring, og er godt i gang med det nye året.
Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om hva som skjer ute på banen vår i disse dager.


Som sikkert mange har fått med seg har denne høsten gitt oss mye nedbør, samt temperaturer som svinger veldig. Ikke gunstig etter min mening. Men, så er det jo sånn at været kan ingen gjøre noe med. Skulle helst sett at vi hadde fått en mer stabil vinter.


Før vinteren var i anmarsj, synes jeg greenene våre så veldig bra ut. Alle greenene ble gjødslet i god tid før frosten kom, samt sprøytet med soppmiddel. Greenene hadde i tillegg fått en sterk og fin grønnfarge.


Jeg har valgt å ikke brøyte greenene frem til nå, da det kan føre til et tykkere islag. Når det brøytes dannes det en såle, og ved mye skiftene vær har det lett for å bygge på seg mer is. Brøyting ville hatt god effekt hvis det hadde blitt fulgt opp med mye mildvær, slik at vi hadde endt opp med bare/isfrie greener.


Fredag 4 januar var jeg ute og målte islaget på samtlige greener. Tykkelsen varierer mellom én og tre cm hardpakket is. I samråd med Oddbjørn Tidemann (Vestfold Golfklubb) bestemte jeg meg for å strø med kull. Både fredag og lørdag hadde vi stabil varme, derfor brøyt jeg opp en del av isen. Jeg strødde kull på samtlige greener som vist på bilde over. Kullet vil nå smelte ned i isen og gjøre den porøs, slik at luft lettere kan komme til. Dette ser jeg virker!

 

Jeg har vært ute på befaring og ser at islaget har blitt tynnere og isen er mer porøs. Det ligger fortsatt mye kull igjen på greenene, men dette vil løse seg opp når forholdene tilsier det. Det er bestilt inn mer kull, slik at vi, ved behov, har hurtig tilgang fra eget lager.


I tiden fremover vil jeg hele tiden gjøre vurderinger av forholdene, og håper at vi skal komme oss greit gjennom vinteren.


I tillegg til isbehandling av greener skal vi starte arbeidet med å renske opp dammene våre ute på banen. Dette gjør vi for å øke vannmengden i dammene, men også av estetiske hensyn. Arbeidet skal utføres av Arne Røed AS, i samarbeid med meg. Jeg regner med at dette er noe vi begynner med i slutten av januar, eller i starten av februar.

 

Mvh
Morten Johannessen

 

 

 

 

 

 

.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.